AMERIKANSK MINIATYRHEST

De Amerikanske Miniatyrhestene deles inn i to høydekategorier. Den minste typen har  en maks høyde på 34 inch (86,36 cm), og registreres i American Miniature Horse Associaton, også kalt AMHA, Den største typen har tillatt høyde opp til 38 inch (96,52 cm) og registreres i American Miniature Horse Registry, også kalt AMHR. Foreløpig har vi valgt å satse på den minste kategorien.


Miniatyrhester er fantastiske bruksponnier og blir ofte brukt som terapihest, kjøreponni, til agility og triks. Selv om disse er nærmere størrelsen til en hund, er det svært viktig at de får dekket behovene sine som hest. I likhet med en stor hest er de flokkdyr og har behov for å være med andre hester, få bevegelse og mosjon, tannbehandling og ordentlig hovtrim. Vi selger kun til hjem der de får andre hestevenner.


En korrekt miniatyr skal være nett med romslige bevegelser, ha lange bein, lang hals med god overgang og et edelt hode. De skal ha noe kort rygg og en god bakpart hvor halefestet ikke blir for lavt. De skal ikke være grove og tunge i frampart. Miniatyrene er også kjent for sitt fantastiske lynne og store personlighet.


Vi tester våre avlsdyr for arvelige defekter som bl.a. ACAN dwarftism mutations, skeletal atavism og silvergen.